top of page
kleurstof logo spatters

Overwin je angst voor het witte blad

Een Workshop om Creatief Vrij te Werken op een Nieuw Canvas

Heb je ooit naar een leeg vel papier of canvas gestaard,
niet wetende waar te beginnen?
Voelde je de angst om iets verkeerd te doen en
daardoor vast te lopen in je creatieve proces?
Geen zorgen, je bent niet alleen!

Veel mensen ervaren deze “angst voor het witte blad” wanneer ze aan een nieuw kunstproject beginnen.
Gelukkig is er nu een workshop die speciaal is ontworpen om jou te helpen deze angst te overwinnen en vrijer te werken op een nieuw canvas! Deze workshop is bedoeld voor groepen van 2 tot 10 personen en biedt verschillende technieken en strategieën om jouw creativiteit los te laten.

De workshop begint met het erkennen van de angst die vaak gepaard gaat met het starten van een nieuw kunstwerk. Door middel van groepsopdrachten en individuele reflectie leer je dat deze angst normaal is en dat iedereen ermee kampt. Dit besef alleen al kan een enorme last van je schouders nemen.
Vervolgens worden er verschillende technieken aangeleerd om de formele barrières tussen jou en het canvas af te breken.

 

Een waaier aan materialen, eindeloze mogelijkheden
 

Een ander onderdeel van de workshop is het gebruik van verschillende materialen en texturen. Door het experiment aan te gaan met alle materialen in het atelier, ontdek je nieuwe manieren om vorm en textuur aan je kunstwerk toe te voegen.

Dit helpt niet alleen bij het doorbreken van de formele benadering, maar kan ook leiden tot verrassende resultaten.
Het gaat er om dat je zonder plan of verwachtingen begint met schilderen, puur op basis van je gevoelens en emoties.

Het is los komen van de druk om iets “perfects” te creëren en opent de deur naar nieuwe mogelijkheden. Veel mensen zijn bang om fouten te maken of hun werk als “niet goed genoeg” te beschouwen. Maar in deze workshop leer je dat fouten juist waardevol kunnen zijn en dat perfectie een subjectief begrip is. Deze inzichten leer je toepassen tijdens deze 5uur durende workshop.

De workshop “Angst voor het Witte Blad” biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij kunt leren om vrijer te werken op een nieuw canvas. Deze workshop zal jou helpen om angsten los te laten en vol vertrouwen jouw creatieve reis voort te zetten.


Dus waar wacht je nog op?

Kleurstof Logo met spatters die inspireren
bottom of page