top of page

Wie ben ik?

Kristof Bourgonjon - Kunstenaar en Creatief Therapeut bij Kleurstof
Kristof Bourgonjon, kunstenaar, creatief coach / therapeut, organisator

Kristof Bourgonjon

Creatief Therapeut, Kunstenaar en Organisator

Wie ben ik?

Kunstzinnig generalist

Tijdens de 41 jaar dat ik hier op deze wereld rondloop heb ik een creatieve veelzijdigheid in mij ontwikkeld. Ik ben altijd bezig met een project, groot of klein. Het stroomt nu eenmaal door mijn bloed. Dat gaat dus van een kleine aquarel tot mijn eigen atelier bouwen, deze website maken en de hele tuin ontwerpen en aanleggen.

Ik laat me voor sommige zaken uiteraard graag bijstaan door mensen die hun vak kennen. Zo heb ik ook meer tijd om me te focussen op wat echt voor me telt, mijn vak: kunstzinnig werken!

Voor mezelf of door anderen te begeleiden. Het begeleiden van anderen geeft me een ongelofelijke energie. Ik hou ervan om mensen te laten stralen.

Ik kan me uren verliezen in het proces van creatie... Dat noemen ze dan de hyper-focus.

Maar ik kan ook 10 projecten tegelijk starten en mogelijks niet afwerken. Het hangt er maar van af waar mijn aandacht op dat moment naar toe wordt getrokken.

Ik heb daar door mijn opleidingen een pak extra tools voor meegekregen om dat stuk in mezelf te aanvaarden en het om te buigen naar een kracht.

Ik heb een manier gevonden om stevig in mijn schoenen te kunnen staan in een woelige wereld en ik deel dit heel graag met jullie tijdens een persoonlijke sessie of in groepen.

Opleidingen

Overal een nieuwe kans om te leren

Ik studeerde af als opvoeder in het Koninklijk Lyceum in Gent. Daar zette in mijn eerste stappen in het begeleiden van mensen en groepen in instellingen en voorzieningen voor mensen met een beperking en ook in de gevangenis van Gent.

Als creatief therapeut/coach volgde ik 4 jaar opleiding bij De Kleine Tiki  in Breda (NL). Deze opleiding gaf me genoeg tools mee om mijn praktijk om te zetten en mensen te begeleiding in hun proces van zelfontwikkeling.

Ik volgde ook een opleiding als ADHD-coach bij het Centrum voor Avondonderwijs. Als ervaringsdeskundige in dit vakgebied leek het me een logische stap om me te verdiepen in deze materie. Ik schreef een reeks van 7 sessies uit waar we stap voor stap werken aan jouw lastigheden die jij daarbij ervaart.

In het KASK in Gent werkte ik de 5-jarige opleiding illustratie en beeldverhaal (striptekenen) af en in de kunstacademie van Eeklo zit ik in het 4e jaar levend model waar ik teken, schilder en beeldhouw terwijl er live geposeerd wordt.

Zo ben ik dus gepassioneerd bezig met de mens in al zijn facetten. Het onderzoek van de geest en de studie van het lichaam. Een onlosmakelijk geheel.

kleurstof-logo-origineel-zonder-achtergo

Zo kleur ik mijn unieke wereld in.

De bevrijding van mijn ware zelf.

Mindful leven in het nu.

Spatters Kleurstof logo
Kristof Bourgonjon Kleurstof Creatief Therapeut

Afgewerkte Opleidingen

1998 - 2002

1998

2004

2010 - 2015

2021

2022

Woordkunst en drama

Animator in het jeugdwerk

Opvoedkundige

Illustratie en beeldverhaal

Creatief Coach

Workshop Hero

Jeugdwerk Vlaanderen

Lopende Opleidingen

2024-2025

2020 - nu

ADHD-Coach

Creatief Dynamisch Coach

   - 2020-2021 Mezelf in Beeld

   - 2021-2022 Ik en de ander

   - 2022-2023 Integreren in werk en leven

   - 2023-2024 Werken met groepen

2020 - nu

2020 - nu

Levend Model

Tekenen en schilderen

Kristof Bourgonjon Kunstenaar en Creatief Therapeut bij Kleurstof
bottom of page